Find our latest Brexit Updates HERE

Een kijkje in het leven van Rad-fan Thijs Vrij | Rad Stories

We spraken met Thijs Vrij over zijn leven na een hartaanval, het succes van zijn startup en het fietsen op een e-bike van Rad Power Bikes.

“Fantaseer over het onmogelijke en bedenk dan hoe je het mogelijk maakt.” _ Thijs VrijThijs Vrij, een ervaren filmmaker, kitesurfer en uitvinder van de 3rdPersonView camerastandaard voor SailVideoSystem , sprak met het team van Rad Power Bikes in Europa. Dit is zijn verhaal.

 

 

We hebben Thijs opgezocht in zijn kantoor aan huis in Haarlem, waar hij ons vertelde over zijn inspiratie die leidde tot het bedenken en creëren van 3rdPersonView camera. “Meestal zeg ik dat ik uitvinder ben. Eigenlijk ben ik de eigenaar van SailVideoSystem, het bedrijf waarvoor ik de camerastandaards verkoop die ik zelf heb ontwikkeld.Ik ben mijn carrière begonnen als filmmaker, dus ik heb altijd met films en filmen te maken gehad.

In mijn vrije tijd doe ik aan kitesurfen, skateboarden en mountainbiken. Om mijn passie voor deze hobby’s vast te leggen, besloot ik mijn liefde voor film en mijn plezier in actiesporten samen te voegen en zo is de 3rd Person View camerastandaard ontstaan. Ik heb hem geüpload op Kickstarter en toen is het begonnen.”Heel bescheiden legt Thijs uit hoe deze kleine startup in slechts een paar jaar tijd zeer succesvol werd en hoe gaaf hij het vond toen hij zag dat zijn product werd ‘gedragen’ door een internationale filmster. 


Thijs Vrij Haarlem

 

“Ik run mijn bedrijf eigenlijk net zoals jullie dat doen bij Rad Power Bikes. Ik werk direct met de klant, maak alles zelf in mijn werkplaats en verzend het dan over de hele wereld. Er komt geen tussenpersoon aan te pas en dat houdt de prijs laag.”Maar hoe werd Thijs zo’n groot fan van de e-bikes van Rad Power Bikes?

“Ik had twee elektrische skateboards, waar ik nu niet meer de weg mee op mag, omdat het wettelijk verboden is. Dus werd het tijd om naar iets nieuws uit te kijken.
Helaas werd ik begin februari 2020 getroffen door een lichte hartaanval. In verband met mijn gezondheid mocht ik geen auto meer rijden en niet meer skateboarden. Na een paar weken vertelde een vriend mij over Rad Power Bikes.
Meteen besloot ik een bezoekje te brengen aan de Ebike Xperience van Rad Power Bikes in Utrecht. Ik maakte een proefrit op het overdekte circuit en werd op slag verliefd.”


Thijs-and-Flyd-RadRhino

 

Toen we Thijs opzochten in Haarlem, nam hij ons mee door zijn buurt zodat we zelf konden zien hoe hij zijn RadRhino en RadRhino Step-Thru dagelijks gebruikt. “De eerste e-bike die ik bestelde was een RadRhino, waarmee ik direct naar het strand reed. Met 250 watt aan vermogen kon ik makkelijk de strandafgang oprijden en ik hoefde me natuurlijk geen zorgen te maken om een parkeerplek te vinden.
Ik kan met deze fiets echt heel goed manoeuvreren. Hij rijdt echt fantastisch en met de motor van 250 watt kom je echt overal!”“Ik heb nu twee RadRhino’s, de Step-Thru en de High-Step, die heel goed van pas kwamen tijdens de lockdown-periode in verband met de covid-19 pandemie. Ik kan door de stad fietsen met mijn kinderen, of Valerie en Floyd kunnen zelf met deze e-bikes op stap en afstand houden is met deze fietsen geen probleem. Ze fietsen soepel, je bent lekker buiten en je beweegt.”Ook zin om net als Thijs over het strand te rijden op een e-bike met dikke banden? Hier zijn een paar tips voor als je met de e-bike naar het strand gaat. Interesse in een Rad e-bike? Bekijk onze modellen of doe onze e-bike quiz en vind de beste e-bike voor jou!

 

Subscribe and follow along.